Thursday, May 6, 2010

Sådan laver du flagranker på den hurtige og nemme måde.
Sådan laver du flagranker på den hurtige og nemme måde. (Og som alligevel bliver ganske fin!)
  • Jeg havde lovet at scanne et mønster ind, men netforbindelsen til scanner og printer er afgået ved døden her på min pc! Nu får du i stedet nogle mål.
  • Mønsteret til flaget tegnes som en trekant der måler 19 cm på de to lange sider og 14 cm på den korte side. Mønsteret laves dobbelt på den korte side så man egentlig klipper et dobbelt flag. (Du kan se det på det grønne flag her over).Grunden er at meget stof kun er påtrykt mønster på den ene side, men på denne måde får du retsiden frem på begge sider af flaget.
  • Nu skal du klippe flag. Det er vigtigt at den korte side (der hvor flaget skal foldes) klippes trådlige (parallelt med en tråd i stoffet). Grunden er, at så er de lange sider af flaget på skrå af stoffet og så trevler de ikke! (Smart ik'?). Du kan selvfølgelig også vælge at klippe to flag og sy dem sammen langs kanten og så vende dem om til retten. En noget mere fuldendt måde, men jeg havde jo lovet den hurtige!
  • Når du har klippet flagene skal de foldes og presses. Tag et langt stykke skråbånd (kantebånd). Pres det på midten med strygejernet, altså så du folder det på langs.
  • Læg flagene ind i folden med ca. 10 cm afstand (eller hvad du synes) og zig zag hele vejen ned med en lækker kontrastfarve! Kunne være en selvlysende farve, hvis man skulle være til den trend :-)
  • Lad et lidt længere stykke skråbånd stå frit i begge ender, så du har noget at binde med:
  • Værsgo, god fornøjelse.

1 comment:

  1. Dejligt og lige til! tak, Maria! Så er der i hvert fald ingen grund til at holde sig tilbage med invitationerne til sommerens grillaftener!

    ReplyDelete