Friday, September 26, 2014

Jeg har lært noget nyt i dag......Billedkunsttimerne i på min folkeskole er planlagt anderledes i år. Vi er tre undenrvisere på det ene hold og har ca. 40 børn i alderen 6-7 år. I løbet at året bliver holdet større, fordi vi har rullende indskoling og børnene kommer i skole den måned, de bliver seks år.
Det fede er, at man har mulighed for at lære noget nyt af sine kollegaer. Vi starter timen op sammen i et rum og deler dernæst eleverne ud i to rum. Der er to undervisere i det rum, hvor der er flest bøvlede elever! Vi skiftes til at stå for undervisningen som er planlagt fra skoleårets start, så alle ved hvornår de skal forberede noget....

I dag lærte jeg dette af en kollega og eleverne var vildt optagede af det.
Du kangøre sådan her:

  • Eleverne får et stykke sort karduspapir. De er skåret ret små i første omgang. Mindre end et postkort.
  • Dernæst skal de farvelægge med oliekridt, altså fedtfarver af den fede slags.
  • De kan sagtens lave landskaber eller et hus. Der skal bare være farve over det hele og der skal et tykt lag på. De kan også tegne på farverne med blyant. Det er det jeg har forsøgt på det nederste billede, men det kan altså gøres bedre:)
  • Dernæst g¨ør de tegningen våd i en balje og krammer den sammen i hånden.
  • Så folder de papiret ud og vupti, er der kommet et batiklignende sort mønster på deres tegning. De skal nu lade den tørre, hvorefter den kan limes op på et lidt større sort stykke kardus.
På det andet billedkunsthold er jeg også underviser, men sammen med en anden kollega. Her kører vi selvfølgelig fuldstændig det samme program. Holdet er lige så stort og eleverne er på samme alder. Hele vores års-forløb er planlagt så vi stort set dækker alle de mål, eleverne skal igennem inden de starter i 3. klasse, (Vi arbejder efter de nye Fælles Mål, som egentlig først gælder fra næste år). De mål vi ikke opfylder i billedkunst, er forskelligt digitalt arbejde med billeder. Her er vi heldigvis så heldige, at skolens it-vejleder underviser alle skolens indskolingsbørn hver uge. De unger kender flere undervisningsplatforme end jeg gør.....

2 comments:

  1. Jeg synes da virkelig at dette må være bra for 'barn' i større utgave også ;) Takk for tips, jeg vil gjerne forsøke dette.
    Siri

    ReplyDelete