Saturday, August 16, 2014

Sådan syr du et penalhus til farveblyanterne......Da jeg var barn, syede min mor disse penalhuse til mig og min bedste veninde. De var selvfølgelig i lilla jernbanefløjl med lilla bomuldsfoer med blomster på. Sådan er det at være født i halvfjerdserne.... I dag ville det hedde retro!!!!!
Min datters farveblyanter faldt ud af deres æske og ud i skoletasken. Hun havde set disse "penalhuse" i mormors skuffe, hvor de bruges til sølvtøjet og jeg havde længe lovet at sy et. Nu nåede jeg det inden skolestart!

Hvis du har lyst til at sy et, der ligner, kan di gøre sådan her:
 1. Klip et langt stykke vatteret stof. Du skal ca. bruge 2 cm pr farveblyant. Klip det lidt længere.... Højden skal være blyantens højde plus ombuk til lommer plus 6-8 cm ekstra. Mål hvordan, det passer til dine blyanter!
 2. Mit vatterede stof havde faktisk foer, men jeg valgte alligevel at lægge et stykke stjernestof på, for at give lidt farve. Stjernestoffet går ned til bunden af lommen og ikke længere.
 3. Sæt nåle gennem bege lag, så du har styr på dem. Sy stjernestoffet fast rundt i kanten med en stikning ca. en halv cm inde.
 4. Fold og pres dit skråbånd og zig zag det omkring kanten foroven på lommekanten.
 5. Fold lommen op, sæt et par nåle i og tegn kridtstreger for hver 2 cm hele vejen hen. Hvis du har de tykke blyanter må du lige måle dig frem, så skal du måske bruge 3 cm.
 6. Sy (stik) lommerne fast. Husk at hæfte både foroven og for neden. En gang tilbage er nok! Ellers bliver det en grim  og tyk stikning!
 7. Klip overskyende stof af for enden, hvis det ikke gik op med de to cm. Tegn hjørnerne runde efter en skabelon (jeg brugte en rulle tape).
 8. Fold og pres mere skråbånd. Først et stykke til bindebånd, ca. 50 cm. Dernæst et stykke til hele vejen rundt om penalhuset. Zig zag skråbåndet på hele vejen fra nederste kant i den ene side til nederste kant i den anden side. Husk at sætte bindebåndet med ind under kanten i den ene side.
Nu skulle penalhuset være klar til skoletasken.
God fornøjelse.
Maria


2 comments:

 1. Hvor er det da fint. Ærgerligt jeg ikke lige skal have farveblyanter med i skole....

  ReplyDelete
 2. Åhh Eva. Du kunne da altid låne dem ud til trængende kollegaer...
  Kh maria

  ReplyDelete