Sunday, February 26, 2012

Sådan laver du hjemmesko af sælskind... DIY
Min nevø er lige blevet et år og han ønskede sig fasters hjemmelavede sutsko af sælskind!
Han er en ordentlig basse, så mønsteret I får her er str.1.5-2 år for drenge. Hvis de skal bruges til en pige, skal hun nok være 2-2,5 år.... Selvfølgelig afhængig af hvor store fødder de har, de kære børn.
Jeg har syet rigtig mange af disse hjemmesko, da mine børn var små. Som oftest i sælskind men også i almindeligt skind og en enkelt gang også i tyk uld. Mønsteret er justeret hen over årene, så jeg nu synes, at det har en rigtig god pasform.

Du gør sådan her.

- Klip delene ud efter anvisningerne på mønsteret.OBS....HUSK ENDELIG AT SPEJLVENDE SÅL OG OVERLÆDER!

- Skær/klip de to huller i overlæderet og sy hjertet (eller hvad du ellers synes) over, så det dækker hullerne. Gentag på det andet overlæder.

- Fold øverste kant 1 cm. ned på hælkapperne. Sy en stikning på symaskinen.

- Sy overlæderet til sålen. Jeg plejer at vende ruskindssiden af skindet ud af, så barnet ikke glider. Start ved tåen ved markeringen og sy hen til overlæderet slutter. Gentag, altså start fra tåen igen og sy den anden side. Sy nu den anden sutsko magen til. (Nu ligner det et par tøfler!)

- Sy hælkappenerne til sålen. Hælkappeskindet kommer til at overlappe overlæderet med ca. 2 cm. Start midt bag og sy hen til hælkappen slutter. Start midt bag igen og gentag. Sy den anden hælkappe på lige sådan.

- Vend nu sutskoene om på retten og træk pelshårene frem langs syningen med en nål. Vend sutskoene tilbage til vrangen og klip sømrummet ned til 1,5 mm. Vend sutskoene tilbage til retten.

- Træk en elastik gennem løbegangen på hælkappen. Træk elastikken gennem de to huller under hjertet og sy den sammen til en ring. På sutskoene på billedet har jeg limet et stykke turkis uld som såler i bunden for at varme.

4 comments: