Thursday, March 19, 2020

Sådan laver du Corona krea i haven eller skoven.....

 
Her kommer en idé til, hvordan du og dine børn/elever kan lave påskepynt ude i haven.
Børnene vil både opdage hvad plantefarver kan, desuden træne at klippe efter en streg og sy. Der kan linkes til mit oplæg, så eleverne kan lave det hjemme.
Dette skal du bruge: almindeligt printerpapir, blyant, saks, sytråd, nål, planter fra naturen og et hårdt underlag (skærebræt, gammel bog eller lignende), en gren fra skoven eller haven.
Eventuelt: maling, vatpinde, en sort tusch.
  1. Start med at gå ud i haven eller skoven. Find og afprøv nu, hvilke farver de forskellige planter kan farvelægge papiret ved at gnide mod papiret. Dæk nogle store flader hvis du kan. Gerne på begge sider af papiret. Mit ene grønne æg er farvet med citron timian, det andet med et tulipanblad. Det blå æg er farvet med en lilla krokusblomst.
  2. Nu skal papiret tørre et lille stykke tid. Imens laver du en æggeskabelon: Tegn en ægge-form på et nyt stykke papir. Højden skal være cirka som en voksen pegefinger. Du tegner bare flere forskellige streger, til du har en god form. Nu skal du folde papiret lige midt gennem ægget på den høje led. Det er lettest at gøre, mens du holder det op mod lyst. Se foto. Klip nu ægget ud gennem den bedste af stregerne, mens papiret er foldet.
  3. Brug skabelonen til at tegne en masse æg på dine farvede papirer og klip ud. Du skal bruge 4 stykker æggepapir til hvert færdigt æg.
  4. Nu folder du det øverste ægge-papir i en af stakkene på den høje led (ligesom ved skabelonen) og folder det ud igen, så du har en fold/streg. Det er den linje, du skal sy efter. Tråd en spids synål med dobbelt tråd og bind en knude for enden af tråden. Start nederst i den tykke nede af ægget og sy op gennem folden med små ri-sting (op og ned) gennem alle fire lag papir. Se foto. Når du kommer op til toppen, klipper du nålen af tråden og binder de to tråde sammen med en knude. Nu skal du bare "folde de 8 flapper ud" så ægget bliver flot og fyldigt.
  5. Hvis du har lyst, kan du male prikker på dine farvede papirer, inden du klipper æggene ud. Du kan også hygge dig med at tegne flotte mønstre på de udklippede, farvede papir-æg, inden du syer sammen.
  6. Rigtig god fornøjelse til jer alle. Maria.

  7.  

No comments:

Post a Comment