Thursday, October 20, 2016

Sådan laver du en sjov fisk. (Drenge-krea) DIY


Jeg har lært at lave denne fisk af en 8-årig dreng, der hedder Rasmus. Det er ham, der har lavet alle fiskene på billedet, og de findes i mange størrelser hjemme hos ham. Jeg har tilføjet f-agtige skæl på min fisk for at få f-formen med i børnenes hukommelse. Men laver du fisk med børnene som feriehygge, så kan I jo sagtens udelade f'erne.

Mål dansk: Kendskab til F. Lyd og udseende.
Mål billedkunst: Eleven har viden og grafiske tegne-og trykmetoder.
Dette skal du bruge: Karton i flere farver og størrelser. Hvide og sorte kartonrester til øjne. Saks og limstift. Stempelpude og f-stempel (alternativt: sorte tuscher). Et viskelæder og en lille hobbykniv eller et linoleums-snittesæt.

Sådan gør du:
Find alle materialer frem.

Start med at sige lyden for f sammen i klassen. Skriv store f''er i luften. Husk rigtig skriveretning! Find på ord, der starter med f.
Tag er ark karton. Det kan være A4 eller større eller mindre. Du bestemmer. Fold en trekant over og klip efter dens yderste kant. Så du ender med at få et kvadrat

 Fold kvadratet ud og fol siderne ind, som til starten på et papirfly.
¨
Fold "papirflyver" flapperne ud igen og fold dit karton på samme måde som 1. foldning. Klip hak fra folden og ned til din tvær-fold. Se billedet. Husk at efterlade et stort stykke i den tykke ende. Det bliver fiskens hoved.

Klip en hale af et stykke af fraklippet.

Klip to store hvide cirkler og to lidt mindre sorte cirkler og lim dem på som øjne.

 Snit et spejlvendt F i viskelæder og find stempelpuden frem. (Jeg har tidligere haft nogle store elever til at snitte hele alfabetet i stempler/viskelæder til mine små klasser).
 Lav f-skæl på fiske-siderne.
 Har du ikke mod på at snitte et stempel, så skriv f med en sort tusch.
 Fold de to flapper ind under fiskens mave. Lim dem sammen med limstiften og lim halen på.


God fornøjelse. Her er lidt flere af Rasmus' dyr. Hilsen Maria

No comments:

Post a Comment