Sunday, March 8, 2015

Sådan maler du et billede med sjove træer. DIY.

Jeg har lovet en flok kvinder at lave en billedkunstaften med dem. Nogle er kreative og andre er ikke, så jeg har bestemt mig for, at JEG BESTEMMER fuldstændig, hvad de skal male. Så er det nemmere for mig og forhåbentlig også for dem. Jeg laver en vejledning her på bloggen, så kan I have mulighed for at male "det samme" billede og flokken af kvinder kan kigge her på bloggen, hvis de skal prøve igen an anden gang, fx med deres børn.

Først tager man et stykke akvarelpapir (her A3, lavet til et kvadrat). Tegn en ramme med blyant med meget løs hånd og spartel maling på i nuancer, der passer sammen. Det gør ikke noget om man overholder blyantsstregen helt præcist. Brug en spartel eller dit visakort! Lad det tørre inden du arbejder videre. (Brug evt. hårtørrer).

Nu skal der stemples nogle bakker. Jeg har brugt et stort viskelæder, som jeg har snittet mønstre i med en linoleumskniv. Du kan pensle acrylmaling på med en bred pensel eller bruge en stempelpude. Malingen giver mest farve og dermed en større kontrast.
Husk at dække af, så du ikke stempler på din ramme. Se foto. Jeg har brugt noget gammelt papir.


Nu skal du male nogle cirkler i hvis, svarende til det antal "træer", du vil have på dit billede. Lad det tørre inden du arbejder videre. (Brug evt. hårtørrer).
Mal nogle farver inden i dine cirkler. Lad det tørre inden du arbejder videre. (Brug evt. hårtørrer).
Mal træstammer med flydende sort Ecoline, flydende tusch eller fortyndet sort acrylmaling. Lad det tørre inden du arbejder videre. (Brug evt. hårtørrer). Lim også cirkler af forskelligt papir på. Her er det sider fra en gammel ordbog og et Krak-kort. Nogle af dem har jeg malet farve på, inden jeg klippede dem ud.
Tegn detaljer på. Her er der tegnet prikker med Poscatuscher og sorte cirkler med løs hånd, men en Caran Dasch-farve (oliebaseret). På det aller øverste billede, er der desuden stemplet nogle små stjerner med pink acrylmaling og et hjemmelavet stempel.

God fornøjelse. Vh Maria

4 comments:

 1. Hvor er det fint. Det er da liiiige før, jeg tror, at selv jeg kunne male sådan et billede med den instruktion.

  ReplyDelete
 2. Fin instruktion - det ku´ være sjovt at se nogle eksempler på, hvordan dine kursisters billeder kom til at se ud ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Dorthe. Jeg har netop lavet et indlæg med mine kursisters billeder, så du kan se dem. vh Maria

   Delete