Sunday, June 23, 2013

Scuplture By The Sea i Aarhus - du kan nå det endnu...


Hvis du endnu ikke har set udstillingen "Sculpture by the sea" på stranden i Aarhus, så skulle du give dig selv den oplevelse. Udstillingen er der fem til 30. juni.
Skulpturerne er lavet af kunstnere fra hele verden og der er over 60 af dem!

Følgende er klippet direkte fra Aaros hjemmeside (tak for lån Aaros):

ROYALT PROTEKTORAT

Kronprinsparret er idégivere til udstillingen, som er blevet Danmarks største internationale udendørs kunstudstilling. Historien om Sculpture by the Sea Aarhus tog sin begyndelse på en strand ved Sydney, Australien i 2000. Her oplevede Deres Kongelige Højheder Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary Sculpture by the Sea på den prominente Bondi Beach. Det unge par blev fascineret af det fine samspil mellem kunsten og den omgivende natur, såvel som alle de besøgende, der strømmede til for at opleve skulpturerne fra tidlig morgen til sen aften. Kronprins Frederiks begejstring fik ham til at henvende sig til museumsdirektør på ARoS, Jens Erik Sørensen, for at få den folkekære australske kunstbegivenhed til Aarhus. Siden fik ideen også helhjertet opbakning af Aarhus borgmester Nicolai Wammen og arbejdet med at realisere Sculpture by the Sea Aarhus gik i gang. Den første danske Sculpture by the Sea Aarhus blev åbnet af Kronprinsparret i 2009 med en tale af HKH Kronprins Frederik og i 2011 var det HKH Kronprinsesse Mary, der forestod åbningstalen ved skulptur biennalen.

ENESTE SCULPTURE BY THE SEA UDEN FOR AUSTRALIEN

Sculpture by the Sea er et australsk koncept, og udstillingen i Aarhus er den eneste af sin art uden for Australien. Sculpture by the Sea er skabt af australieren David Handley og blev første gang vist på den fashionable Bondi Beach ved Sydney i 1997 som en endagsevent. Siden er udstillingen vokset til en gigantisk kunstbegivenhed med flere hundrede tusinde besøgende fra hele verden.
Læs mere om udstillingen på den officielle hjemmeside.

www.sculpturebythesea.dk

2 comments:

 1. Jeg nåede det! Søndag morgen lidt i seks med morgensol og fuldstændig tom strand. Herlig oplevelse:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Godt gået, der var garanteret heller ikke så mange mennesker til at skygge for udsigten :-)
   Knus

   Delete