Tuesday, April 9, 2013

Konflikt-krea. Sy et etui til computeren. DIY


Hvis du er nødsaget til at tage en fridag, for at passe dine børn, der ikke kan komme i skole, kan du jo sy et etui til computeren. Dette har en lidt sjov forhistorie. Computeren er ny! Jeg fik den, da jeg startede på mit nye folkeskolearbejde. Dejligt! Der fulgte ikke noget etui med. Ikke så dejligt! Når man altid cykler med pc'en i en rygsæk! Det brune stof har sin helt egen historie. Jeg har fået det forærende af en dejlig kollega med udfordringen: "Jeg vil glæde mig til at se på din blog, hvad du kan få ud af min yndlings nederdel, der desværre er blevet for lille". Sådan en udfordring, kan jeg ikke stå for, så derfor kom nederdelen frem, da pc'en blev trængende...
Du kan gøre sådan her:

Klip dit stof ud i to firkanter, der er noget større end pc'en (iPad eller lign.) Hvis det er noget brugt stof som her, er det en god ide at stryge det først, så er det nemmere at klippe lige!
Mal eller tryk på stoffet. Det må gerne være almindeligt acrylmaling. Lad tørre! Du kan også brodere pynt på!
 med knaphulssting.
Klip firkanterne til, så de er ca. 4-5 centimeter større end pc'en på de tre sider. Sy en ribkant på ved at lægge en foldet strimmel rimstof ret mod ret på den ene langside af din firkant. Sy med 1 cm sømrum og træk en lille smule i ribben, mens du syr. Fold ribben op, pres og lav en stikning i en kontrastfarve.
Sy foer på. Læg dit (vatterede) foer ret mod ret på ribkanten, sy det fast ved kun at sy gennem ribben og det brune stofs sømrum. Fold det ned og klip yderstof og foer, så de er lige store.
Zig zag eller over lock rundt i kanten på begge firkanter.
Sy de to firkanter sammen hele vejen rundt på de tre sider, der ikke har rib. Klip hjørnerne af på skrå, så bliver det nemmere at vende til retsiden og hjørnerne bliver pænere.
Vend det hele om på retten og nu er din nye pc-lomme færdig. Håber at syvejledningen er forståelig, ellers spørg gerne.
God fornøjelse, Maria.

4 comments:

 1. Hvor er den altså fin :)
  Nu er jeg da helt ked af, at jeg "bare" købte en kedelig, sort taske.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du kan jo altid forære den sorte til en kollega og sy en ny til dig selv:-)

   Delete
 2. Ih hvor smart!
  Forårshilsner fra en anden lockoutet lærer :-)

  ReplyDelete
 3. Tak for vejledning, sådan en vild jeg helt sikkert prøve at sy, når jeg har tid :) Er i øvrigt helt vild med stoffet.

  ReplyDelete