Friday, March 20, 2015

Jeg har givet mig selv en udfordring.....








Jeg har meldt mig selv til en ugentlig maleudfordring på en amerikansk blog der hedder: arttothe5th.com
Hver lørdag udsender de en ny udfordring. Det kan være et eller andet billedet skal indeholde, fx mange lag, der skal være en særlig kant eller noget der skal dækkes over, så det bliver lidt hemmeligt. Det kan også være noget man SKAL bruge i billedet. Her over ser I nogle af de billeder det er blevet til her i 2015. De fleste gange er det lykkedes mig at lave billedet i løbet af den weekend, hvor udfordringen er sendt ud. Mest for ikke at komme bag ud, men også fordi det er sjovt.
I starten var jeg ikke helt klar til at melde mig, fordi jeg troede at jeg ville komme til at lave kopier af "maleskolens" oplæg. Jeg har dog stillet mig selv den opgave at prøve at tænke selv og lave mit eget. De gange, hvor jeg har kopieret nogle dele fra udfordreren, har det alligevel vist sig at mit billede blev helt sit eget, Så jeg er ok tilfreds og det er sjovt at blive udfordret med nye metoder....

Thursday, March 19, 2015

Malekursus opdate på forrige indlæg.....


I en kommentar til mit forrige indlæg, var der en, der spurgte til mine "kursisters" billeder, som de malede forleden aften. Det var en bunden opgave, jeg havde stillet og her kan I se deres resultater.

Som I kan se var de "på eventyr" i noget, de ikke havde prøvet før. Jeg synes de klarede det rigtig flot.

Sunday, March 8, 2015

Sådan maler du et billede med sjove træer. DIY.

Jeg har lovet en flok kvinder at lave en billedkunstaften med dem. Nogle er kreative og andre er ikke, så jeg har bestemt mig for, at JEG BESTEMMER fuldstændig, hvad de skal male. Så er det nemmere for mig og forhåbentlig også for dem. Jeg laver en vejledning her på bloggen, så kan I have mulighed for at male "det samme" billede og flokken af kvinder kan kigge her på bloggen, hvis de skal prøve igen an anden gang, fx med deres børn.

Først tager man et stykke akvarelpapir (her A3, lavet til et kvadrat). Tegn en ramme med blyant med meget løs hånd og spartel maling på i nuancer, der passer sammen. Det gør ikke noget om man overholder blyantsstregen helt præcist. Brug en spartel eller dit visakort! Lad det tørre inden du arbejder videre. (Brug evt. hårtørrer).

Nu skal der stemples nogle bakker. Jeg har brugt et stort viskelæder, som jeg har snittet mønstre i med en linoleumskniv. Du kan pensle acrylmaling på med en bred pensel eller bruge en stempelpude. Malingen giver mest farve og dermed en større kontrast.
Husk at dække af, så du ikke stempler på din ramme. Se foto. Jeg har brugt noget gammelt papir.


Nu skal du male nogle cirkler i hvis, svarende til det antal "træer", du vil have på dit billede. Lad det tørre inden du arbejder videre. (Brug evt. hårtørrer).
Mal nogle farver inden i dine cirkler. Lad det tørre inden du arbejder videre. (Brug evt. hårtørrer).
Mal træstammer med flydende sort Ecoline, flydende tusch eller fortyndet sort acrylmaling. Lad det tørre inden du arbejder videre. (Brug evt. hårtørrer). Lim også cirkler af forskelligt papir på. Her er det sider fra en gammel ordbog og et Krak-kort. Nogle af dem har jeg malet farve på, inden jeg klippede dem ud.
Tegn detaljer på. Her er der tegnet prikker med Poscatuscher og sorte cirkler med løs hånd, men en Caran Dasch-farve (oliebaseret). På det aller øverste billede, er der desuden stemplet nogle små stjerner med pink acrylmaling og et hjemmelavet stempel.

God fornøjelse. Vh Maria