Friday, July 25, 2014

Grøntsagsbodernes mange facader

Lige en lille observation fra Ærø.  De små vejboder, hvor min mor ALTID køber nye kartofler,  er faktisk temmelig hyggelige. Her er fx en, der er plantet i en parasolfod, flere med flag til at fange opmærksomheden og en skøn lille naturbod i kanten af en mark.

Friday, July 11, 2014

Ærø-spam.

Som altid, når jeg er på Ærø, blogger jeg lidt fra min smukke fødeø.
Øverste billede er fra en en tur i hestevogn i Ommel. Vi er heldige altid at få en tur i hestevogn med nogle af mine forældres venner. Billedet herunder er os på tur en dag i gråvejr.


 Det fine fyr ved Skjoldnæs tæt på Søby.
En gammel redningskrans ved vores strandhus ved Lisbeth Kær. Forhåbentlig kan den stadig redde liv :-)

En fin jolle jeg gik forbi i Ærøskøbing.

En sjov butik på torvet i Ærøskøbing, der re-designer gamle ting og møbler.

 Den sjoveste lille tankstation i Søby...
Et flot og velholdt hus i Søby.




Tuesday, July 8, 2014

Sådan tegner du på fjer....

Jeg kan ikke lade være med at samle flere og flere svanefjer op, når jeg går langs strandene på Ærø. Nu har jeg tegnet fugle på en af dem, men jeg mangler en krea-idé til hvad jeg kan lave med fjerene og min indskolingsklasse. Nogen der har en god idé? 
Hvis du har lyst til at tegne på fjer er det en god ide at bruge sprittusch og så kan man kun tegne i fjer-rillernes retning. Det er lidt bøvlet men kan sagtens lade sig gøre.

Sunday, July 6, 2014

Sådan tegner du med svanefjer.


Vi sidder her ved strandhuset på Ærø og tegner med svanefjer. Jeg har fire børn med i krea-legen i alderen 9-13 år, men her kan alle være med også yngre børn og bedsteforældre. Man skal dog lige overbevise børnene om, at det er ok og en del af "kunsten" at stregen bliver ujævn og at der kan komme en klat på papiret (ligesom dengang man faktisk skrev med pennefjer i skolen)! Min veninde er mor til et par af børnene, vi er begge lærere og mens vi sidder og tegner, planlægger vi at fejre folkeskolens 200 års jubilæum i vores respektive skoler i Svendborg og Søften, ved blandt andet at lade eleverne tegne og skrive med svanefjer. Altså må vi snart i gang med at finde nogen flere!









Hvis du har lyst til at prøve at tegne med fjer, gør du sådan her:

  • Gå hen i din boghandler og køb et lille glas blæk eller gå hen i din hobbyforretning og køb et glas sort Ecoline-akvarelmaling.
  • Gå stranden og find nogle store fjer!
  • Skær fjeren skråt over for neden med en skarp kniv.
  • Dyp fjeren i blæk eller tusch og tegn eller skriv, hvad du har lyst til! Vi tegnene fx svanefjer, det gav god mening og det er ALTID bedst at have noget rigtigt at kigge efter. Tegningen bliver bedre af det. Du skal holde den skrå åbning opad mod dig selv, så alt blækket ikke løber ud med det samme.
  • Alt efter hvilken spids, du får lavet, kan man tegne tykke eller tynde streger. Dyp i blækket, når din spids ikke har mere farve...
God fornøjelse. Hilsen Maria

Thursday, July 3, 2014

Smukke Ærø.

Som altid, når jeg er på Ærø, slipper I ikke helt for lidt Ærø-spam. Dagens billede er fra Ærøskøbing, hvor jeg var ude for at aflevere min nevø ved færgen.


Tuesday, July 1, 2014

Ærø krea.

På Ærø ligger en anerkendt kunsthøjskole, nemlig Vester Møllegaard.
I år har højskolen arrangeret, at forskellige kunstnere har lavet kunstværker, som er udstillet rundt omkring i Søby. I bedste Sculpture by the Sea stil. Værkerne er udstillet både på stranden,  havnen og rundt i byen. 
Kom glad til Ærø og se dem selv. Der er mange......

Krea kryds og bolle til haven.

To af min venindes skønne døtre har lavet disse søde mariehøns og bier. Det er meningen, at de skal ligge på en træstub i deres have og bruges til udendørs kryds og bolle.
Skøn ide synes jeg. Og nu har I den også.
Spillet kan også nemt spilles på terrassefliserne (tegn med kridt), i sandkassen eller på et ternet tæppe på græsplænen.