Tuesday, July 31, 2012

Regnvejrs-haven... Og alligevel lidt fin!



Her ser I forårets bygge projekt i vores have! Skuret til venstre (vinduet til venstre) er meget gammelt, men har ændret farve fra kedelig brunt til sort. Skuret til højre (højre vindue) er helt nyt og er i virkeligheden bare et halvtag, der er lukket i den ene ende. I går malede jeg det turkis på inder-væggene. Det er blevet så lækkert, at vores ældste søn og hans kammerat strakt måtte sove der ude på to drømmesenge! Det grønne legehus byggede jeg for 7 år siden og min far lage tag på det. Jeg har planer om at det skal være sort som skuret, så der ikke bliver alt for meget tivoli over vores have! Jeg vender tilbage med billeder af den turkise drøm :-)


Sunday, July 29, 2012

Jeg fik mit første ATC....


Se lige et lækkert brev, der lå i min postkasse, da jeg kom hjem efter tre ugers ferie i går. Jeg har byttet et ATC kort med Rikke Røjkjær. Her er det så, jeg er rigtig glad for det... det tager sig MANGE gange flottere ud i virkeligheden end på mit foto med lidt overbelysning....
Tak Rikke :-)

Thursday, July 26, 2012

Sådan hækler du en mini ugle.....


Lige lidt ferie-hæklerier. Jeg har haft et billede liggende længe fra et blad. (Måske Bolig Liv????) Jeg kan ikke huske hvilket. Nu har billedet været med en tur i Italien og denne lille mini ugle blev hæklet i bilen på vej der ned. Det er ganske enkelt et langt rektangel som er foldet i bunden. På den sidste række du hækler laver du en musetak i starten og slutningen af rækken. (de bliver til "ørene"). Næb og øjne er hæklet ved siden af og syet på inden sammensyning. Øjnene er to sorte og to hvide cirkler syet oven på hinanden. Der er stukket små foldede stykker stof ind som vinger inden sammensyningen. 
Jeg havde godt nok overvejet, at der ikke skulle så mange flere ugler igennem mine hænder, at det måske var på tide at skifte uglen ud med et nyt dyr...... men her kom så lige en til alligevel:-)

Thursday, July 5, 2012

En gang i mellem svinger jeg penslerne og spartlen lidt..... Her er hvad det er blevet til hen over foråret.
God sommer til jer alle.
Maria

Monday, July 2, 2012

Sådan laver du fugle til haven!!!!! DIY

Forleden så jeg disse gummifugle ved en fra krea-klubben. Hun havde ca. 10 stykker hængende i et lille ungt æbletræ. Det så rigtig sødt ud. På afstand lignede det metalfugle, men tæt på opdager man, at det er gummi!!! De kan hænge i årevis uden at ændre sig! Fuglene er lavet af knallert-slanger! Altså dem der er inde i knallertdæk! De kan helt sikkert også laves af bil-slanger.

 Du gør sådan her: Tegn en fugle-skabelon. (Du kan lade dig inspirere af fuglen her). Fuglen skal have en lige ryg, så den kan klippes dobbelt og foldes i ryggen. (Se på billedet, hvad jeg mener).

 Tegn en vinge. Den skal være dobbelt og altså ligne en lille engelvinge!

 Tegn og klip begge dele ud af gummi. 

Skær en revne i begge fugle-halvdele, der hvor vingen skal sidde. Træk vingen i gennem revnerne og træk sammen.

 Lim næb og hoved sammen med noget stærkt lim.

 Klip et øje med en hultang.

 Lav et par små huller i ryggen og træk en snor igennem. Bind en knude inde i fuglens mave!

 Værsgo, god arbejdslyst. Nu kan du få fugle i haven som katten ikke æder og som ikke kvidrer, når man vil sove længe!!!!!!!
 P.s. Kan du ikke skaffe bil/knallert-slanger men i stedet cykel-slanger, kan du bare lave nogle minifugle til at hænge i en potteplante eller på en gren i en vase!