Saturday, April 28, 2012

Collagekunst og svævende fisk...

Sidste weekend var min friskole på besøg på nabo-friskolen for at holde et møde. Forældrene på vores skole var igang med hovedrengøring overalt, så der var ikke plads til os lærere og vores møde. Det er jo altid rart at se andre skoler og jeg havde heldigvis kameraet i tasken. Her er lige et par billeder som måske kan være inspiration til andre billedkunstlærere end mig. De store fisk, der hænger i loftet på et af billederne var kæmpe store og yderst dekorative, som de hang der og drejede langsomt rundt! Solopgangen er en kæmpe collage af ugeblade og de to malerier er helt sikket inspireret af Poul Pava....

Friday, April 20, 2012

Jeg kan blive så glad over nogen skilte...

...når de er så fine som disse. Jeg har været på skolebesøg i dag på en anden friskole end den jeg arbejder på. Blandt mange skønne ideer, både fagligt, strukturmæssigt og billedligt stødte jeg på disse skilte over hele skolen. Det er ganske enkelt et stykke mdf-plade, som der er tegnet på med Caran Dache. (Jeg gætter på, at det er de oliebaserede farver, idet skiltene til sidst er dækket med limlak. De vandbaserede farver vil flyde ud, hvis de lakeres med limlak). På siderne var skiltene malet med sort maling.

Wednesday, April 11, 2012

Faster Karens broderier...



Min mor havde den yndige lille dreng med til mig, som sidder på den midterste sofapude. Hendes gamle faster Karen har syet den, men hun har været død i mange år. Broderiet har været rammet ind og hængt i mine forældres hjem. Nu synes min mor at tiden var inde til en oprydning. Heldigt for mig, så blev det til en ny sofapude. De to andre er også forholdsvis nye.
Puder er vist de største sy-projekter jeg kan overskue for tiden.....
Ærgeligt nok har jeg måttet sige ned tak til at sy et par brudekjoler og en konformationskjole. Jeg har ikke tiden lig nu... Øv....

Monday, April 9, 2012

Æg med cirkler.... Glædelig hverdag!



Bare lige for at sige god påske og tillykke med hverdagen, får I lige et sidste påskeæg. Det er malet grønt med almindelig vandfarve og derefter er der tegnet cirkler og prikker med sprittusch.
Ægget er ikke pustet ud, men en æggeskal fra et blødkogt æg, der hænger med åbningen nedad.

Glædelig hverdag.....
Maria

Friday, April 6, 2012

Hæklede pap-æg.....





Jeg har set disse æg på mange blogge, både her til påske og til jul (hvor det selvfølgelig var hjerter). De er søde, synes jeg og så kræver de ikke de store hæklefærdigheder. Hvis du ikke kan hækle, eller hvis du skal lære dine børn det, så er det måske her du skal starte.....
(Jeg anbefaler you-tube til at finde gode hækle-skoler hvis man er helt begynder...)

Sådan laver du æggene her:
1. Klip to stykker karton ud i æggeform og lim dem sammen. Hvis du har meget lækkert papir ligende klipper du to stykker og limer dem på hver side af et stykke karton. (Jeg har brugt noget hvidt karton jeg engang har lavet maleforsøg på.

2. Klip huller rundt i kanten med en hultalg. Jeg har brugt en mellemstørrelse hul. Der skal ca. være en halv cm fra kanten og ind til hullet og der skal ca. være tre kvart cm mellem dem.

3.Nu er du klar til at hækle fastmasker hele vejen rundt. Hækl to i hvert hul. Start i topen af ægget og slut med at binde de to ender sammen til ophæng.

God fornøjelse.

Tuesday, April 3, 2012

Sådan laver du pink æg med mønster...






Her ved os er der blevet produceret lidt påskeæg. Samlingen skal jo helst fornys lidt hvert år!!!!!! Til stor ulempe når alle æggene skal ligge et eller andet sted resten af året! Fornyelse skal der dog til og i år har jeg faktisk valgt at male ovenpå nogen af de gamle æg. Så fylder det jo ikke mere i kasserne....
Disse æg er almindelige vatæg fra hobby-forretningen, som jeg har malet pink med acrylmaling. Derefter har jeg ladet dem tørre. Det sorte mønster er lavet med en tynd sort Posca-tusch.