Saturday, July 30, 2011

Blæksprutte-ferie-krea-ide



Her genoplives den klassiske garn blæksprutte :-)

Du kan gøre sådan her:

1. Vikl garn om en bog på den høje led. DU skal bruge et antal forskellige farver alt efter hvor mange arme din blæksprutte skal have. (der skal være samme antal omgange for hver farve).

2. Når du synes der er nok garn på bogen tager du det forsigtige af bogen og binder bundtet stramt for oven og et lille stykke nede så hovedet dannes. Klip gaarn enderne op så alle løkkerne for oven og for neden brydes og blæksprutten får strithår.

3. Nu skal der øves i fletningens kunst! Hver garnfarve flettes til en fletni´ns som bindes for enden.

4. Til sidst limes rulle-øjne på eller man laver to små sorte karton-øjne med en hvid karton-midte.

God fornøjelse.


Det er Iben fra Vidunderligeunivers der har lavet denne skønne blæksprutte for mange år siden da vi var kollegaer :-) Tak Iben.

Tuesday, July 26, 2011

Cykelslange-ferie-krea


Cykelslangenøgleringe går man aldrig forkert med hvis man skal lave krea-ting med børn.
Disse to er lavet ved at:

1. Klippe en sej figur ud af en cykelslange eller knallertslange. klippe et hul i toppen af den, trække den på dobbelt ståltråd og derefter trække nogle perler på. Til slut snoes ståltrådsenderne om en nøglering.
2. Klippe nogle runde cirkler af cykelslange og klippe et hul i mídten. Trække dem på en dobbelt ståltråd skiftevis med perler. Til slut snoes ståltrådsenderne om en nøglering.

Hvis du har fået mod på flere slags cykelslangenøgleringe kan du klikke på kategorien cykelslanger ude til højre og se flere.

God fornøjelse.

Monday, July 25, 2011

Lav selv skønne kryds og bolle-spil. Ferie-krea med børnene.








Er det for koldt til at bade kan man jo altid samle sten!!!!!!!
Disse sten er malet med acrylmaling, sprit-tusch og Posca Tuscher. Posca tuscher kan købes i de fleste boghandlere og er dejlige at tegne med fordi malingen i dem lægger sig oven på det materiale man tegner på og er ret dækkende.
(De koster ca. 40 kr stykket for de tykke i Danmark, men står du og skal til Italien koster de ca. det halve der. Jeg har lige købt tre der nede for et par uger siden).

Mariehønestenene er malet røde med acrylmaling inden det sorte er tegnet med sprit-tusch.
De mønstrede sten er udelukkende tegnet med sprit-tusch og Posca.

Sunday, July 24, 2011

Øl-krea...!!!!!!!




Ja undskyld titlen, men disse ophæng er lavet af ølkapsler.
Hvis du har nogle børn, der trænger til at slå sig løs med hammer og søm, må I lige gemme et par ølkapsler fra feriefrokosten!

Disse figurer stammer fra en gang vi havde et emne om Afrika i min gamle SFO. Børnene skulle prøve at lave legetøg af genbrugsmaterialer.

Du skal bruge: Hammer, søm, et underlag til at hamre på, øl- eller sodavandskapsler, ståltråd, evt.perler og fjer.

Du kan gøre sådan her:
1. Først hamres kapslerne flade. (Det er sjovt, der skal bruges kræfter og store armsving :-)
2. Dernæst hamres der huller i med et søm i passende størrelse. (Skal passe til at der senere kan komme ståltråd igennem hullerne).
3. Tænk over at lave huller der hvor de skal bruges. Skal du lave en bil skal der kun to huller i hver kapsel, lige over for hinanden. Skal du lave stjerne-tingen skal der huller hele vejen rundt. Brug fantasien og find selv på flere ting.
4. Nu skal figuren bare formes ved at køre ståltråd igennem hullerne. Ståltråden "hæftes fast" ved at lave en lille snoning om sig selv!
5. Der kan trækkes perler på tråden efter behov.
6.Vupti, nu er kapselfiguren færdig til at hænge op.
God fornøjelse.

Saturday, July 23, 2011

BØRNE-KREA-FERIE-IDE TIL GRÅVEJR......








Stop forbi en hobbyforretning på nettet eller i en by!
Køb Cernit eller Fimoler (det er det samme).
Form nu alle de søde og skægge figurer I kan komme i tanke om. Jeg har både lavet køleskabsmagneter, nøgleringe, små sjove dinoer til at leg med, knapper, perler og meget andet.
Hjertet på lædersnor er lavet af en masse rester der er samlet op fra bordet og æltet en smule sammen. Men kun en smule! Husk at stoppe inden massen blander sig i farverne og bliver brun og grumset.
Ansigterne som er lavet til en nøglering har både fimo-perler og glasperler på snoren.
Keret hærdes efter anvisning på pakken i oven eller i kogende vand.

Thursday, July 21, 2011

Ny serie: Gråvejrs-krea med børn i sommerferien.



Hej sommerlæsere.

Jeg har fundet min gamle bulede sko-æske frem. Den er fyldt med krea fra den gang jeg arbejdede i SFO for nogle år siden.
Jeg tænkte at i dette omskiftelige vejr vil jeg lave en "sommer-gråvejrs-serie" med krea du kan lave med dine børn, hvis vejret ikke er til strand, hav eller badebassin i haven.

Første ide kommer her:

Lav selv din egen væv.
Min erfaring siger mig at både drenge og piger syens det er sjovt at væve. For en del børn er det endvidere god "logisk træning", at man skal væve over den tråd man var under på forrige række. For andre børn er det logik for burhøns :-) Sådan er vi jo så forskellige!!!

1. Find fire grene. Du vælger selv hvor stor din væv skal være.
2. Sæt de fire grene sammen til en firkant, brug ståltråd til at snøre hjørnerne sammen. (Jeg har brugt farvet ståltråd fra en hobby-butik, men almindeligt kan sagtens bruges).
3. Brug mere ståltråd til at lave trenden på din væv. Jeg snor ståltråden en gang om pinden hver gang jeg når ned til enden.
4. Nu skal I bare i gang med at finde ting der kan væves med. Alt kan bruges. Siv, græs, garn, stofstrimler, cykelslangestrimler, tang........ o.s.v.
5. Inden længe har I fine væve til at hænge og pynte på væggen eller i vinduet.

God fornøjelse.

Tuesday, July 19, 2011

Grib knoglen og ring....







Da vi besøgte Lundeborg i juni tog vi disse skønne billeder på havnen! Selv om der ikke er en mønttelefon er det gamle fine skilt bibeholdt. Da vi var i Lundeborg igen i fredags erfarede vi desværre, at der åbenbart er en i byen, der ikke synes street art er lige så skønt, som vi synes! Ærgeligt at alle sommergæsterne ikke får det at se......

Hvis du er i nærheden af Lundeborg er det gamle pakhus på havnen et besøg værd. 8 kunstnere har galleri i pakhuset hen over sommeren. (Pakhuset ses bag telefonskiltet på billederne).

Det fine plankeværk befabdt sig lige rundt om hjørnet fra pakhuset.

Sunday, July 17, 2011

Ny nøglesnor til nye nøgler til nyt kapitel af livet....





Så blev det tid til lidt sommer-håndarbejdskrea.
En ny nøglesnor ligger nu klar og venter på, at jeg får nøglen til den friskole, hvor jeg skal være lærer efter sommerferien.
Et kapitel som voksen-merit-studerende er slut og et nyt skal begynde.....
Jeg venter i spænding på hvordan lærerlivet vil forme sig for mig.

Skulle du få lyst til at lave en nøglesnor kan du gøre sådan her:

1. Lav 7 luftmasker og hækl en hel masse rækker til din nøglesnor er lang nok. (Tjek med en færdig nøglesnor du måske har i gemmerne?) Du skal bruge tre luftmasner til at vende hever række og så bare hækle stangmasker.

1.a (En hurtigere måde). Lav en laaang række af luftmasker, (så lang som du ønsker din nøglesnor og så lidt ekstra til at bukke om), vend med tre luftmasker og hækl frem og tilbage til din snor har den ønskede bredde.

2. Hækl en række fastmasker langs begge kanter.

3. Sy et bånd eller en strimmel stof på som pynt. Brug symaskinen.

4. Montering. Jeg fandt en af mine børns aflagte nøglesnore og studerede nøje hvordan båndet var syet på. Herefter klippede jeg det gamle bånd af.

5. Jeg zig zaggede mit hæklede bånd på symaskinen på det sted hvor det skulle klippes over for at få det lille stykke til den nederste del af den færdige nøglesnor.

6. Herefter var det bare at sy hækle-strimlen på, på nøjagtig samme måde som den gamle snor.

God fornøjelse og skriv endelig og spørg hvis ovenstående er forklaret lidt snørklet!!!

p.s. Jeg skal huske at skrive at man bør sy en sikkerheds-åbne-lås (?) i nakken på snoren, især hvis det er børn der skal bruge den! (Jeg har sikkerheds-fidusen liggende, men man kunne kalde det overspringshandling!)

Wednesday, July 13, 2011

Ugler......





Hej.
Som I måske har opdaget er der lidt feriestille her ved KIRKEBY. Vi laver dog stadig ferie-krea selv om vi holder lidt blog-ferie. På billederne kan I se nogle af vores hjemmelavede feriepostkort.
Ja undskyld, jeg kan ikke lige få vendt uglen rigtigt!!!!!
God sommer til jer alle.
Hilsen Maria og familien

På det sidste billede kan I se hvordan uglerne prydede vores mobil-home på vores nyligt overståede ferie til Italien :-)
Jeg kan anbefale at medbringe male/tegnegrej på ferien, det er skønt at have tid med ungerne og vi havde det endda med til stranden flere dage.