Tuesday, May 31, 2011

Hun er IKKE kommet til kort...!




Ja, her er udtrykket "komme til kort" ja på sin plads. Oggså selvom pigen, der har lavet kjolen absolut ikke kom til kort! (og hvilket mærkeligt udtryk i øvrigt!).

Kjolen er lavet af en skolepige på den lokale friskole...
Jeg kender hende ikke, og har ikke spurgt om lov til at vise den!!!!! Men synes den er så flot at den fortjener lidt plads her på nettet.
Kjolen kan ses på Hinnerup bibliotek og kulturhus.

Monday, May 30, 2011

Kreativ kødmaskine eller blæret blender!



Se lige nogle lækre hækleværker, der er udstillet på Hinnerup Bibliotek.Kunstneren er Lene Bruun Kolff og jeg er helt vild med hendes værker. (Det har måske noget at gøre med min håndarbejdslærerbaggrund, hvem ved....)
Billedet i baggrunde er af Line Frøslev, som også er en lokal kunstner og til med "chefen" for den lokale billedskole for børn.

Jeg kan også lige fortælle at her i huset har vi noget at fejre :-)
Jeg er blevet fastansat som friskolelærer pr. 1. august. Nu mangler jeg bare lige at bestå de to sidste eksaminer på læreruddannelsen så kan jeg holde en fed sommer uden at tænkre på at skulle søge arbejde.
Glæder mig meget til at blive dansklærer (og krealærer og alt muligt andet-lærer) på en super musisk og kreativ skole.

Friday, May 27, 2011

Jeg har et ønske...














Altså et ønske som I kunne ønske jer næste gang I har fødselsdag!
Det er bogen "Vinterbilleder -Succesbilleder ved juletid".

Sofia og jeg bruger tit bogen til at få male-ideer efter, også selv om det ikke er jul eller vinter!
Ídeerne kan nemlig sagtens overføres til mere sommerlige emner! Og det fede er, af forfatterne (Lisbeth Lauridsen og Britta Johanson) er gode til at blande materialer. Fx ecoline og fedtfarve..... og det synes jeg er ret sjovt!

Billederne her over er fra forleden, da Sofia malede en ny engel til erstatning for den med den brune baggrund.

Thursday, May 19, 2011

Jeg er blevet gruppe-blogger :-)



Har slet ikke fortalt at jeg er blevet inviteret til at være medblogger på en "kunstner-blog". Er spændt på hvad det vil føre med sig at være mange om at blogge på en blog og med et fælles udgangspunkt!
Og så tror jeg det er lykkes mig at lave et rigtigt link for første gang efter at der er kommet nyt blogger-system......
Du kan se bloggen: Kunstnervaerket ved at trykke på linket her under:

http://kunstnervaerket.blogspot.com/

God bededagsferie, vi snupper lige to konfirmationer på Fyn.
(p.s. Fluebilledet her over er bare et fra min inspirationsmappe på computeren, jeg går og tumler med ideer til hvad det kan bruges til!)

Wednesday, May 18, 2011

Konfirmationsnederdelen er klar....


Vi skal til to konfirmationer i weekenden......
Når jeg trænger til pause i eksamenslæsningen, har jeg syet på denne nederdel til Sofia.
Den har masser af vidde, så den kan komme helt ud i vandret stilling, når hun snurrer rundt! Det er hun ret vild med!
Det rødternede stof er et gammelt gardin, jeg har fået af min mor. Man kan heldigvis også købe sådan noget stof i dag, for jeg synes det er helt vildt sødt! Den hvide kant er hør-stof.

Monday, May 16, 2011

Kan man stadig være gram i hu?








Se lige et fint sommerhus vi besøgte i påskeferien! Der var ikke kun fine inskriptioner på væggen, huset lå også oven på den yderste klit (læs, lige ved siden af havet) på Ristinge Strand på Langeland.

Jeg har slået udtrykket "gram i hu" op flere steder! Gram betyder vred! og stammer oprindelig fra tysk.
Se fx her: Ifølge Ordbog over det danske sprog stammer udtrykket fra det tyske 'Gram', som betyder sorg (som i 'jeg græmmes'), smerte , vrede eller harme.

Uden blu betyder: Uden at skamme sig.
Hu betyder: fx at man har lyst til, eller tilbøjelighed til noget. Men hvis man derimod skriver hu og hej betyder det, at noget går hurtigt.

Det må da være et passende ordspil at lægge på min "den danske sprog er svær" kategori!

P.s. Min blog har, som flere andre, været ramt af fejl fra Blggers side hen over weekenden. Der er bl.a.forsvundet kommentarer og indlæg og flere ting ser mærkelige ud her på siden! Bare så I ikke tror at det er mig der smider jeres kommentarer ud. Jeg er rigtig træt af at der ikke er rettet op på fejlene endnu! Kan ikke selv fjerne de mærkelige symboler der er kommet under fanebladet hækling og Street art!!!!

Thursday, May 12, 2011

Strik lige en 2CV...............




Det er længe siden jeg selv har hæklet ny trøje til min egen lygtepæl. I kan se den i højre sidebar. Det er også længe siden, at jeg har vist noget fed strikkegraffitti. Men.......

Se lige her, hvad man kan læse på TV2 Fyns hjemmeside:
Strikke-graffiti i Odense Kan man strikke en 2CV og ti cykler? Næppe. Men man kan i hvert fald udsmykke dem med strik, og det er netop hvad 70 odenseanere har gjort. Resultatet af masser af timers strik bliver vist frem på lørdag i forbindelse med Kulturmaskinens Festival i Odense. Strikke-eventen sker i Farvergården mellem kl. 11 og 17.

Kvinderne bag eventen, Gitte Skovmand og Eva Holm, har fået kulturpuljemidler til det de kalder "Yarnbombing" eller "strikke-graffiti". Og siden marts har 70 odenseanere strikket løs i henholdsvis Vollsmose og Kulturmaskinen.


Jeg synes det er fantastisk humuristisk at strikke/hækle betræk til en ting. Ærgeligt at der er så "langt" til Odense. Må straks sende Krea-veninde-Britta i Odense hen og se bilen!
Jeg glæder mig til snart at blive lærer og komme ud i en skole og strikke et fodboldmål med nogle drenge eller en cykelkurv med nogle piger :-)Eller et fodboldmål med nogel piger og cykel med nogle drenge. Eller.........

Tuesday, May 10, 2011

Jeg eksperimenterer....og laver overspringshandlinger....








Så er 24 timers forberedelse og 6 timers skriftlig dansk eksamen på læreruddannelsen overstået!!!!!
Pyyy ha, hvor er jeg træt. Men hvad skal jeg så lave nu??? Jo forberede mig til de næste eksamener!
Det er bare svært at sidde i sit krea-rum og forsøge og læse, når nu alt kreagrejet er lige ved hånden! Efter jeg var til billed-foredrag med kunstneren Hans Krull for nyligt har jeg haft lyst til at prøve en teknik han viste os. Så den sidste uge under læsningen har disse billeder også set dagens lys!

Prøv at gøre dette nu i dette øjeblik:
Løft dine hænder op foran ansigtet (strækt arm) og stik begge pegefingre sammen somm to blyanter.
Skriv dit navn i begge retninger, frit i luften!
Det er sådan jeg har tegnet disse billeder....
To fede sprittuscher sat sammen foroven på fuglen eller feerne og så tegners der bare der ned af!!!
Det er sjovt. Prøv bare..... (også med børnene, de kan godt!)

Så blev I præsenteret for (nogle af) mine overspringshandlinger. Der er flere hvor de kommer fra)

Anvendte materialer: akvarelpapir, sprittuscher, fedtfarver, ecolinefarver og acrylmaling (+ lidt glimmerlim).

Saturday, May 7, 2011

Kan en konfirmationskjole være stribet.....?





Ja, sådan lidt halvstribet kan den godt være ;-)
Her kommer den..... Konfirmationskjolen, som jeg har syet på, mens jeg har skrevet eksamensopgaver. Den er helt og aldeles efter konfirmandens ønsker, den sidder rigtig godt og hun er så glad for den.
Tilfældigvis faldt jeg over en konfirmandreklame i reklamebunken for nylig. Og der er faktisk sorte indslag på flere af kjolerne.
Der er første gang jeg selv skal med til en konfirmation, hvor konfirmanden bærer en af de kjoler jeg har syet. Det bliver spændende at se hende i kirken, blandt de andre piger!

Thursday, May 5, 2011

Stemningsbillede......




Stemningsbillede fra min vindueskarm.
Den fine mælkekande fra Anne Black, fik jeg af min bror til jul og fødselsdag. Den bliver nu mere brugt til at stå der og se pæn ud, fremfor til mælk :-)

For et stykke tid siden tog jeg koden fra bloggen, altså den kode der normalt skal skrives, for at få en kommentar frem på bloggen. Er der nogen af jer der har gjort det samme? Og hvis ja, er der så nogen der har fået mange "spam" kommentarer?
Jeg spørger fordi jeg er spændt på, hvor længe og hvordan det vil gå her hos mig. Foreløbig har jeg ikke fået noget spam og jeg synes at det gør det meget nemmere at kommentere, når man ikke skal skrive alle de koder.
Erfaringer og kommentaarer ønskes gerne :-)
Maria

Tuesday, May 3, 2011

Lav lige en opslagstavle....





I påskeferien var vi på familiebesøg.
Min niece på 9 år havde lavet denne flotte opslagstavle, der hang på hendes værelse. (Jeg kan godt forstå, at der ikke hænger alt for mange ting på den, så kan man meget bedre se det flotte mønster propperne danner!)

-Hendes morfar havede lavet en ramme af nogle lister, som var sat på en plade.
-Så havde de malet det hele hvidt.
-Tilsidst havde de limet korkpropperne på med limpistol.

Færdigt arbejde, værsgo og lån ideen, som jeg har fået lov til at sætte på min blog.