Tuesday, April 27, 2010

Den vokser og bliver længere.....

Strømpen på min lygtepæl altså! Hver gang jeg støder på en hækleprøve i en eller anden kurv eller mellem mit garn, bliver det straks vurderet om den kan omformes til lygtepæls-strømpe. Jeg har fundet et par stykker siden sidst. Det grønne skulle en gang være en trøje til min ældste søn, da han var baby. Nu er han snart 11 år! Det rødstribede er hækleprøven til en sweater til mig selv. Den endte dog med at blive helt naturfarvet, og den er IKKE færdig endnu. Måske næste vinter!


Monday, April 26, 2010

Det er syet i hånden.......



Forleden så I min fasters hønsetæppe. I weekenden opdagede jeg, at min mors fine barnevognstæpper stadig var i brug som dukketæpper på tøse-værelset! Her er de. Et drenge- og et pigetæppe. De meste er syet i hånden og kun kanterne er lavet på maskine! Hvilken tålmodighed siger jeg bare! Jeg har været så glad og stolt over at putte mine tre unger med mormors tæpper.

Friday, April 23, 2010

Det lugter af KYLLE........

Vi bor i provinsen, hvor der på denne årstid kastes "gødning" på markerne uden for byen. Lugten bæres mange kilometer gennem luften, og kan således også "nydes" i vores have en gang i mellem!
Forleden åbnede jeg vores havedør og erfarede, at lugten udenfor ikke var af bedste kvalitet.
Jeg sagde til Sofia (5 år): "Pyyhhh, der lugter udenfor i dag"
Sofia: "Ja mor, det er KYLLE. Er det ikke mærkeligt, det er lavet af griselort?" (dagens erfaring fra børnehaven).
Mig: "Jeg tror nu det hedder gylle"
Sofia: "Nå ja".
Hvorefter hun legede videre med sine dukker, og jeg listede for mig selv, for at smile lidt af kyllen!

Det er skønt at lytte med på de sproglige finurligheder, der følger med en femårig!

Wednesday, April 21, 2010

Tålmodighed tæller her!

Jeg kender to damer, som er er dygtige til patchwork. Min mor og faster! Hønsetæppet her har min faster lavet til Sofia, det hænger på hendes væg og lyser op! Min mors tæpper må I se en anden gang. De smukke barnevognstæpper er nemlig ikke aktivt i brug længere :-)


Æskerne har kusinen lavet til Sofia i julegave. Mon ikke hun har luret med hos allle jer blogdamer, der laver fine æsker med lækkert papir!
Her hænger lidt af klæd-ud-tøjet! Både kjoler og matrosskjorte er noget jeg har gået med da jeg var barn! Man kan tydeligt se, at i dette pigeværelse er der en pige som kan lide at kysse pigen i spejlet!!!!!

Monday, April 19, 2010




Jeg har haft fem hvide sten med fra Ærø og de er tegnet som en fuldstændig kopiering fra bogen Succesbilleder ved Vintertid. Jeg kan IGEN ANBEFALE denne bog til alle der har lyst til at male med børn.

Her kommer et billede af mit drivhus/skur!!!!! Som trænger til at blive forårs-ryddet op! Ville bare vise jer bordpladen som står lænet op ad væggen! Det er mosaik af gamle tallerkener og fliser. Engang var det bordpladen på vores havebord, men det var simpelt hen umuligt at tørre af og dertil har det skarpe kanter! Små børn og grillede pølser med ketchup.... Det gik slet ikke :-) Nu står det der og pynter! Det er for tungt til at hænge op.
Overlæggeren på drivhuset er sat på, da drivhuset var ved at styrte sammen sidste år! Den så alt for ny ud, så nu maler jeg lidt på den, hver gang jeg har en  ny farve fremme!

Whauuu... blogtræf!

Tak for i går.
Jeg kan ikke sige andet end: "Det var da en fantastisk dag". En lidt pudsig fornemmelse at tage helt alene til Silkeborg for at mødes med 49 kvinder, som man indtil nu kun har mødt i cyperspace! Jeg kan kan kun sige, at jeg ville gøre det igen i morgen!
Jeg havde kamera med, men absolut ikke tid til at tage billeder! Så billedet her under, tog jeg da jeg kom hjem!
Jeg lærte at lave denne sjove kurv af hende  her og hun har en DIY på sin side! Tænk hvad man kan bruge sine gamle ugeaviser til!
TAK FOR EN SUPER GOD DAG ALLESAMMEN!

Saturday, April 17, 2010

Syning på den seje måde...!

Jeg har været på udstilling i vores lokale kulturhus. Hvis du er lokal og følger denne blog, og endnu ikke har været der, så må du straks afsted. Lene Bruun Kolff er kunstneren, der har broderet alle disse fantastiske værker og sat dem sammen til et stort billede. Læg mærke til det øverste, som består af klips fra rugbrødspakker, der er syet ind under et stykke organza med påtrykte zebraer! Som håndarbejdslærer og inkarneret maskinbroderist, har jeg stor respekt for disse håndsyede værker!
Se her:











(Billederne er taget med min mobiltelefon. Dvs, at skarpheden kunne være bedre!)

Friday, April 16, 2010

Strik plasticposer.....!

Hej.
Jeg må lige vise jer denne skønne taske så I har noget at lave i den lange weekend vi står overfor:-)

Jeg var til fødselsdag i lørdags, og pludselig var jeg ved at falde over denne tasken, som lå på gulvet. Jeg måtte straks have kameraet op af min taske (som lå på gulvet ved siden af!) og tage et par billeder. De kunne have haft bedre lysforhold, men det har de altså ikke!



Tasken er simpelt hen strikket af plasticposer der er klippet i strimler! Enderne er bundet sammen og ikke stoppet ind, så de hænger som løse "strittere" og ser sjove ud! Hanken er et plasticrør fra byggemarkedet fyldt med perler og syet på med ståltråd.
Væsgo at gå i gang :-)

Wednesday, April 14, 2010

Hjemmelavede fødselsdagsflag.

Sofia og jeg lavede disse fødselsdagsflag sidste gang hun havde fødselsdag. Det var hendes egen ide, som vi brugte til at udfylde tiden med, i dagene inden børnehaven skulle komme hjem til fødselsdag. Nu hænger de og hygger under en bjælke på hendes værelse.



Det er helt almindeligt printerpapir, som vi har klippet i trekanter og malet med vandfarve.
Sådan her:
  • Et A4 papir foldes op den lange led, klippes igennem folden og er derefter klar til at blive delt ind i trekanter, som klippes ud. 
  • Mal på den ene side med vandfarve. Lad tørre. Mal på den anden side!
  • Til sidst foldes flagene en centimeter foroven og limes omkring en selvlysende murersnor. Eller en anden brugbar snor, som ikke knækker alt for let!
  • Så er du klar til fødselsdag:-)

Tuesday, April 13, 2010

Hækle attack på min lygtepæl!

Endelig skete det. Verdens kedeligste lygtepæl lige foran vores hoveddør blev klædt ud. Pyntet, udsmykket eller hvad det hedder! Måske urban croching! Jeg starter helt i det små med oldemors-firkant-prøver som jeg har fundet i gemmerne, men med tiden er det planen, at det skal udvides!!!!!
Det bliver så hyggeligt, at kigge ud på lygtepælen inde fra vinduerne.
Se her:




Måske jeg en gang når et par meters højde.....?
På billedet kan I for øvrigt se, hvor vores nye hus er bygget sammen med vores gamle hus. Lige til højre over døren. Nye sten på venstre side, gamle sten på højre side! Jeg synes mureren har gjort det ret pænt:-)

Friday, April 9, 2010

Konfirmationskjolen der blev for lille!

Jeg har så meget at lave for tiden, at jeg har skrevet en liste for at huske det hele! Heldigvis hjælper det mig meget med lister, det giver overblik, og jeg elsker, når jeg kan strege ud hen af vejen!
Her kan du se, noget af det jeg syr på (og så må jeg jo også tænke på mit studie!)
Konfirmationskjolen her er for lille til pigen, der skal have den på! Hun har lånt den af sin kusine, og jeg har lovet at sy den en størrelse ud! Det skal nok blive godt, der er stof at tage af i siden.

Her er naboens smokingbukser som skal lægges ned, svigerindens bukser som er gået i sømmen og en stribet bluse til mig selv, som kun mangler en lille bitte smule, men som hele tiden ryger bagerst i køen!
Der ud over syer jeg også på et prikket læsejl til terrassen, men det får I føtstat se, når det er sat op.
Mit største projekt er dog en brudekjole i en fin lys pudderfarve. I får den at se, når jeg er lidt længere fremme i processen!
Og så glæder jeg mig vildt til blogtræf i Silkeborg i næste weekend! God fredag til jer alle.

Sunday, April 4, 2010

ABC



Skønne farver fra Købmagergade! (Jeg ønsker mig ALLE de vaser).

Jeg er blevet udfordret af ilonesfodspor til at lave en abc omkring mig selv.
Her kommer den, men i en udagve om min og min ældste søns tur til København i starten af påsken.
  • A August er født i København, har boet der et år, inden vi flyttede til Østjylland, og nu skulle han over og se hvor han kommer fra! Han er snart 11år og vi har ikke været der særlig mange gange siden!
  • B Bussen går lige fra Århus over Odden, det tog kun tre timer! Smart!
  • C Centralt i København boede vi. Lige ved Marmorkirken ved noget familie.
  • D Duerne var ret tamme. Det lagde August mærke til. Her har vi nok mest vilde skovduer.
  • E En tur på Kastellet blev det også til. Sidst August var der lå han i barnevogn.
  • F Forkæles skal man, når man er alene på tur med mor. Mindst en is om dagen:-)
  • G Gåture i København er MEGET trættende når man er 10 år!
  • H Historisk er vores hovedstad i den grad.
  • I Iskoldt i Zoologisk Have. Isbjørnene var ved at få nyt domicil! Illum's og Illums Bolighus! Sjovt at vise August butikkerne som vi deler navn med og forklare den gamle historie om at alle Illummer er i slægt, da navnet er beskyttet. Vi kender bare kun min faster:-) og min lillebror!
  • J Jumbobøger. Min søn nåede at pløje sig i genem en hel stak på turen. Aftener på sofaen med trætte ben efter at have trasket rundt hele dagen.
  • K København. Kanalrundfart. Jeg har været på masser af kanalrundfarter i København. Synes det er en skøn måde at se København på, og det gjorde min søn også.
  • L Ligge på gulvet og sove i en stue i en tre-værelses gør man ikke så tit når man bor i Jylland. Men hvor var det hyggeligt at vågne og se ud på Marmorkirken gennem altandøren.
  • M Metro. Det skulle prøves. Og vi sad forrest i det chaufførløse metrotog og kiggede ud af vinduet, lige ned på skinnerne.
  • N Nyhavn. Gåtur langs den gamle skønne kaj med husbåde og gamle træskibe.
  • O Oplevelser. Gode oplevelser som blev delt med familien da vi kom hjem. De små søskende har også fået lovning på en alenetur når de bliver lidt større.
  • P Palæet. Jeg havede bestemt at vi skulle ind og se Frederiks og Mars palæ. Men køen var FOR lang. Deværre, håber jeg får chancen en anden gang.
  • Q Q springer jeg let og elegant over!
  • R Rosenborg slot traskede vi forbi flere gange. Det står der og ser så fint ud! Jeg har været der inde en gang med lommelygte til Copenhagen by night.
  • S S.toget drønede vi også rundt med. Det skulle prøves flere gange synes Århus-drengen.
  • T Tre T-shirts fik vi købt til den hurtigt voksende dreng. Og vi tog også nogle med hjem til hans søskende.
  • U Underligt at vi kommer så sjældent i hovedstaden. Det er jo STADIG en skøn by!
  • V Veninden nåede jeg også at tilbringe en aften med. Spændende at følge hendes grafiske virksomhed og se hvad hun laver for tiden. Også dejligt at følge op på hvor vi begge er i vores liv lige nu.
  • X !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Y Y? Ikke noget med Y!
  • Z Zoologisk Have. Bus 6a til Valby og så ind og se på dyr! Det var August der bestemte.
  • Æ (Ærø, der er her vi har været resten af vores påskeferie. Der skal koges æg over bål på stranden, son vi plejer hver påskelørdag. En gammel Ærøtradition som mange af os fraflyttere tager hjem til, for det er bare så hyggeligt).
  • Ø Østerbro. Det var der vi boede for 10 år siden. Vi ringede på hos vores gamle overbo og fik lov til at komme ind og kigge i en af de gamle arbejderlejligheder som vi også har boet i. Toilettet på bagtrappen blev også lånt! Så fik han set det med!
  • Å Åhhh for pokker. Nu gider jeg ikke mere!


Jeg håber at der er to af mine læsere som vil tage udfordringen op og lave deres egen ABC. Jeg sætter ikke to navne på, men håber at I vil skrive en bemærkning, hvis I laver en ABC så jeg kan læse den på jeres blog.
Held og lykke og fortsat god påske.
Foran dronningens palæ fik jeg et søm så langt op i min støvlehæl at jeg måtte have en mand til at hjælpe med at trække det ud! Det sad bare SÅ fast!